Der Geschmack Europas

Podcast
AGORA Divan
  • Der Geschmack Europas
    30:21
audio
24:34 perc
Urška Klakočar Zupančič - Intervju I Interview
audio
32:57 perc
Razstava “Kaj pa ti veš?” I Ausstellung “Was weißt du schon?”
audio
15:16 perc
Doživite pokrajino reke Mure I Die Flusslandschaften der Mur erleben
audio
15:07 perc
Gorenjski slavček na odru graške opere
audio
15:41 perc
Retzhof vabi I lädt ein
audio
24:23 perc
Festival sprehodov I Fest der Spaziergänge
audio
22:06 perc
Tri knjige treh mariborskih avtoric
audio
16:00 perc
Andrej Rozman Roza v Pavlovi hiši
audio
31:16 perc
Susanne Kallanian: Inner Leadership Journey
audio
36:23 perc
Žepnica o gradu Cmurek I Schloss Obermureck in Buchform

Kaj in kako jedo v Evropi? Televizijska serija „Der Geschmack Europas“ ponuja raznovrstne odgovore na zastavljeno vprašanje,  ob tem pa ponuja vpogled v kulinarično kulturno celino. Avtor in založnik Lojze Wieser raziskuje različne evropske destinacije in njihove kuhinje in to iz zgodovinske, scensko, geografske in kulturne perspektive. V gostišču Monschein v Stradnu na avstrijskem štajerskem so predstavili oddajo iz „matinejskega“, gastronomsko-kulturnega niza: „Der Geschmack Europas“ – Južna Štajerska.

Wie isst Europa? Die TV-Serie „Der Geschmack Europas“ bietet eine Vielfalt an Antworten zu dieser Frage und ermöglicht einen Einblick in die kulinarische Kultur des Kontinents. Der Autor und Verleger Lojze Wieser erkundet verschiedene europäische Landschaften und ihre Küchen aus einer historischen, geografischen und kulturellen Perspektive. Im Weinhof Monschein in Straden wurde die Ausgabe „Der Geschmack Europas – Die Südoststeiermark“ vorgestellt.

0 Kommentare

Szólj hozzá!